Üdvözöljük a Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD-ben
No. 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Kína
Angol
Megbízható Eco Pack megoldási partnere —— Wenzhou Bossxiao
PET poliészter fonott melegen hengerelt nem szőtt szövet

Termékleírás

Termékleírás

Anyag:

100% poliészter forgács

Gram súly:

10-260g / ㎡

Struktúra:

nagy négyzet / kis négyzet / szóminta / sima szövés

Szélesség:

2600-3000-3300 mm (hagyományos gép)

Szín:

testre szabható


It is a kind of non-woven fabric, which is made of countless continuous polyester filaments through spunbonding and hot rolling. Also known as PET spunbond filament non-woven fabric or PES spunbond non-woven fabric, also known as single-component spunbond non-woven fabric. It has high strength, good high temperature resistance (can be used for a long time in 150 ℃ environment), aging resistance, UV resistance, high elongation, good stability and air permeability, corrosion resistance, sound insulation, moth-proof and non-toxic. The highest temperature resistance is 290 ℃, and it is often used in sublimation thermal transfer printing.


Funkció
Először is vízálló.Gramtömegtől függően a poliészter fonott nemszőtt anyagok vízlepergető tulajdonságai is eltérőek. Minél nagyobb és vastagabb a gramm tömeg, annál jobb a víztaszító képesség, és a vízcseppek közvetlenül lecsúsznak a felületről.

Másodszor, magas hőmérsékleti ellenállás.Mivel a poliészter olvadáspontja 260°C körül van, meg tudja őrizni a nem szőtt szövet stabilitását olyan környezetben, ahol hőállóságra van szükség. Széles körben használták hőtranszfer nyomtatásban, hajtóműolaj-szűrésben és bizonyos kompozit anyagokban, amelyek magas hőmérséklet-állóságot igényelnek. 

Harmadszor,a szilárdságállóság, a jó szellőzés, a szakadásállóság és az öregedésgátló tulajdonságait egyre inkább használják különféle területeken, és a világ kábeliparában a hagyományos bevonóanyaggá váltak. Ez egy szálas nem szőtt szövet, amely csak a nylon sodort nem szőtt szövetek mögött áll. 

Negyedszer, anti-gamma sugarak.Orvosi termékekre alkalmazva közvetlenül sterilizálható gamma-sugarakkal anélkül, hogy tönkretenné a fizikai tulajdonságait és a méretstabilitást, ami az a fizikai tulajdonság, amivel a polipropilén (PP) fonott nem szőtt szövetek nem rendelkeznek.


Alkalmazás

Lakástextil:bélések, pelyhek, mindenféle szintetikus bőr alapszövet és formázó pamut. Fali naptárak, irodai akasztótáskák, függönyök, porvédők, tárolótáskák stb.; 

Csomagolási alkalmazások:kábelcsomagolás, poggyászanyagok, konténerzsákok, kompozit cementzacskók, virágcsomagoló anyagok, szárítószerek, adszorbens csomagolóanyagok stb.; 

Lakásdekoráció :falragaszok, padlóbőr alapszövetek, pelyhesítő alapszövetek, ágyneműk, ágytakarók, asztalterítők stb.; 

Mezőgazdasági alkalmazások:zöldség, gyümölcs és dinnye betakarító kendő, termés- és növényvédő huzat, talajszigetelő kendő, üvegházfüggöny, gyomirtó szalag, gyümölcstermesztő táska stb.;

Vízálló szűrés:kiváló minőségű légáteresztő (nedves) vízálló anyagból, például sbs, APP, hajtóműolaj szűrése, lágyalapkezelő vízelvezető lap szűrőmembránja, házcsomagoló kendő, párnaanyag, geotextília stb.;

Ipari alkalmazás:szűrőanyag, szigetelőanyag, erősítőanyag, hordozóanyag, kompozit membrán alapszövet;

Orvosi és egészségügyi ellátás:eldobható egészségügyi termékek, például baba- és felnőttpelenkák, egészségügyi betétek, tömítések, maszkok, sebészeti köpenyek, fertőtlenítő csomagolókendők és egyéb védőfelszerelések; 

Autóbelső:autóipari tűzött szőnyegek és egyéb belsőépítészeti anyagok.


Gyártási folyamat

A PET poliészter fonott nem szőtt szövetek szűz poliészter forgácsokból készülnek magas hőmérsékletű olvadékfonással, nagy sebességű húzással, hűtéssel és kristályosítással.

Feldolgozott poliészter forgács – nagy csavaros, magas hőmérsékletű olvadékextrudálás – szűrő – adagolószivattyú (mennyiségi szállítás) – forgás (pörgető bemeneti nyílás felfelé és lefelé nyújtás és szívás) – hűtés – légvontatás – hálófüggöny kialakítása – fel és le nyomás Henger (előerősítés) )-hengermű meleghengerlése (megerősítése)-tekercselés-fordított elosztás és hasítás-mérleg és csomagolás-késztermék tárolása.


Gyártósor technológia

A PET spunbond melegen hengerelt gyártósor termékei vékony és közepes vastagságú melegen hengerelt, nem szőtt szövetek, általában 15-120 g/m és 50-250 g/㎡, főleg közbélésben, csomagolóanyagokban, lakástextilekben, transzferekben használatosak. Nyomtatás, kábelcsomagoló kendő, padló bőr alapszövet, autó mennyezeti és szőnyegalapszövet, vízelvezető lemez membrán, strandszékek, sátrak és egyéb szabadidős termékek, szűrőanyagok stb.


Kislemezcsöves léghúzó technológia

A kislemezes cső alakú léghúzási folyamattechnológiát alkalmazó PET-sponbond meleghengerlési gyártósor esetében a hazai és az importált sor alapvetően azonos szinten van, sőt, a rajzolási sebesség és az energiafogyasztás tekintetében még jobb, mint az importált sor. 

A hazai nyersanyagszint, a kovácsolási technológia és a hőkezelési technológia korlátai miatt azonban a hazai PET fonott meleghengermű forró hengere gyenge stabilitású, és hajlamos a termikus deformációra, ami egyenetlen vezetéknyomást eredményez, ami befolyásolja a a szövet és néhány fizikai tulajdonság. Indikátorok szerint a 2.4 méternél kisebb termékszélesség elfogadható, a probléma pedig nyilvánvalóbb 2.5 méternél, ami nem hasonlítható össze az importált Kuster hengerművel, "S" egységes tekercstechnológiával. 

Előnyök:A termék függőleges és vízszintes szilárdsági aránya kicsi, általában 10 és 115 között van, a huzat elegendő, a ruha felületének szakítószilárdsága magas, a hőzsugorodás kicsi, és a szál monofil finomsági tartománya nagy, általában 08 ~60dpf, Dalian Huayang Company Az új HYQLOIII rajzolófej megfelel a 12dpf PET szálak rajzolási követelményeinek, így a termékek jobban megfelelnek a szőnyegalapszövetek és speciális szűrőanyagok követelményeinek. 

Hátrányok:Vékony termékek előállítása során a felhőfolt jelenség nyilvánvalóbb, és az egyenletesség kissé gyenge; mivel a keresztirányú fonólyukak száma kevésbé oszlik el, mint a teljes lemezen, a gyártási hatékonyság csökken.

Nagy résű levegőhúzási technológia 

a teljes táblára A nagy résű légáramú rajzolási technológiát az egész táblára alkalmazó gyártósor esetében a jelenlegi hazai PET-szálas réshúzó és más technológiák nem eléggé kiforrottak, de néhány alapvető berendezést vagy komponenst bevezetnek. , és egyéb hazai támogató módszerek a technológiához és a berendezésekhez. Nem csak a befektetés lényegesen alacsonyabb a teljes készlet behozatalánál, hanem az általános műszaki színvonal és a termékminőség is alapvetően megegyezik. 

Ez a módszer lesz a legjobb módja az ilyen gyártósorok építésének a jövőben. A hazai vonatkozású technológiák fejlesztés alatt állnak, és egyre érettebbek lesznek. 

Előnyök:A terméknek kevesebb a felhőfoltja, jó az egyenletessége, magas a gyártási hatékonysága, és jobban alkalmas vékony termékekhez. 

Hátrányok:A függőleges és vízszintes szilárdsági arány nagy, általában több, mint 15. A szál monofil finomsági tartománya kicsi, általában 06-35 dpf. Ezen túlmenően a PET fonott kötés hazai réslevegő-húzóberendezése nem elég kiforrott, és viszonylag nagy külföldi befektetést kell bevezetnie.


Fejlődési trend 

Kínában későn, a 1990-es évek közepétől kezdődően kezdték el gyártani a PET fonott nem szőtt szöveteket, és a technikai nehézségek, a drága importált műszaki berendezések és egyéb tényezők miatt a fejlesztési sebesség messze elmarad a PP spunbond módszerétől. 

Az elmúlt években, hazám gazdasági felépítésének folyamatos fejlődése és a termékszerkezet-szabályozás igénye, a hazai technológia folyamatos fejlődése, valamint a termékalkalmazási területek fejlődése és bővülése mellett a poliészter fonott kötés tovább rohamosan fejlődik. 

Maga a poliészter kiváló fizikai tulajdonságainak köszönhetően a PET nem szőtt szövetek számos jellemzővel rendelkeznek, például nagy szilárdság, nagy nyúlás, alacsony termikus zsugorodás, UV-állóság, öregedésállóság, hőmérsékletállóság, vegyszerállóság és korrózióállóság. A területek és alkalmazások tovább bővülnek. 

Mindazonáltal, függetlenül a termelési kapacitástól vagy a kibocsátástól, a teljes fonott kötvény-módszer aránya hazámban még mindig nagyon kicsi. A fejlett országokhoz, például az Egyesült Államokhoz, Európához és Japánhoz képest komoly lemaradásban van. Ezért a nemzetközi fejlődési trendnek megfelelően fokozatosan növelni kell a PET-szálas kötés arányát. . 

Kína egy nagy spunbond ország, de nem egy erős spunbond ország. A poliészter fonott kötés ipar problémái elsősorban a következőkben tükröződnek: 

1. Egyes technológiák még mindig viszonylag elmaradottak, és a felszereltség szintje és a termékminőség egyenetlen; 

2.Egyes gyártósorok alacsony termelési kapacitással és magas energiafogyasztással rendelkeznek 

3.A magas szintű műszaki személyzet viszonylagos hiánya és egyéb problémák; 

4.Még az alacsony szintű ismételt építkezés jelensége is előfordult, amire kellő figyelmet és éberséget kell fordítani. 

A helyzet megváltoztatásához szükséges a tehetségek kiművelésének intenzívebbé tétele, a spunbondhoz kapcsolódó technológia és berendezések műszaki színvonalának javítása hazámban, valamint az ipari szerkezet átalakítására van szükség, hogy a kapcsolódó műszaki berendezések és termékek a nagy hatékonyság irányába fejlődjenek, energiatakarékosság, differenciálás és funkció. A poliészter spunbond fejlesztés elkerülhetetlen trendje. 

A PET melegen hengerelt vagy tűlyukasztott nem szőtt szövetekkel összehasonlítva, amelyeket rövid szálú szövetté kártolnak, a fonáskötési módszer előnye a magas műszaki tartalom, a rövid folyamat, a magas gyártási hatékonyság és a kevesebb munkaerő. A szőtt szövetek, különösen a szakítószilárdság, a szakítószilárdság, a szakítószilárdság és egyéb mutatók több mint 15-ször magasabbak, mint az azonos specifikációjú vágottszálas nemszőtt szöveteké, és a nyúlás és egyéb mutatók is sokkal jobbak, mint vágott szálból készült nem szőtt szövetek. 

Jelenleg szinte az összes külföldi PET vágott szálból készült melegen hengerelt nem szőtt szövetet felváltják a PET-sponbond melegen hengerelt nem szőtt szövetek, Kínában pedig nem sok maradt.

Kérlek távozz
nekünk a
üzenet
FŐOLDAL
Termékek
E-Mail
Kapcsolat