Üdvözöljük a Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD-ben
No. 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Kína
Angol
Megbízható Eco Pack megoldási partnere —— Wenzhou Bossxiao
PLA (politejsav) biológiailag lebomló anyag

Anyagismertető 

A PLA (politejsav) biológiailag lebomló anyag azon anyagok egy osztályára utal, amelyek a természetben előforduló mikroorganizmusok, például baktériumok, penészgombák (gombák) és algák hatására lebomlanak. Kínai álnév: polylactide (más néven polylactic acid) Angol név: polylactide, polylactic acid, rövidítve PLA angol alias: polytrimethylene carbonate; 1,3-Dioxan-2-on homopolimer Molekulaképlet: (C3H4O2)n 

A PLA-politejsav fő nyersanyagként tejsavat használ, amelyet főként maniókából, kukoricából, cukornádból és más gyógynövényekből nyernek, hogy keményítőt és a bakteriális fermentációval nyert tejsav cukortartalmát állítsák elő, végül pedig politejsav (PLA) polimerizálásával nyert polimert képez. ). A nyersanyagforrás elegendő és megújuló. 

A tejsav és a tejsavrost teljes gyártási folyamata nem tartalmaz káros anyagokat. Egyfajta kiváló teljesítménnyel rendelkező polimer anyag, amely a környezeti mikroorganizmusok által kidobás után teljesen lebontható, végül szervetlenné válik, és a természeti szénkörforgás szerves részévé válik. 


Anyagjellemzők

1. A politejsav (PLA) egy új típusú biológiailag lebomló anyag, jó biológiai lebonthatósággal. Használat után a természetben a mikroorganizmusok teljesen lebonthatják, végül szén-dioxid és víz keletkezik, ami nem szennyezi a környezetet, ami nagyon jótékony hatással van a környezet védelmére. , elismert környezetbarát anyag.

2. A politejsav (PLA) film jó levegő-, oxigén- és szén-dioxid-áteresztő képességgel rendelkezik. A szagszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez az egyetlen biológiailag lebomló műanyag, amely kiváló antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

3. Politejsav (PLA) elégetésekor az égési fűtőértéke megegyezik a papírégetéséval, ami fele a hagyományos műanyagok (például polietilén) elégetésének, és a PLA elégetésekor soha nem szabadulnak fel mérgező gázok, például nitridek és szulfidok. . . Az emberi szervezet is tartalmaz tejsavat monomer formában, ami jelzi ennek a lebomló terméknek a biztonságosságát.


Természetes tulajdonságok és előnyei

1. A pH-érték 6 körül van, ami gyengén savas.

2. Atkák gátlása, a vizsgálati adatok atkaellenes teljesítményének gátlási aránya 71.39%, és a következtetés az, hogy atkaellenes hatása van.

3. Az antibakteriális hatás nyilvánvaló, a Staphylococcus aureus, a Candida albicans és az Escherichia coli elvesztési aránya több mint 98%. (SGS hiteles teszt) 

4. A gyártási folyamat során nem adnak hozzá antibakteriális, atkaellenes szereket vagy egyéb vegyi anyagokat, ami teljes mértékben a természetes tulajdonságainak teljesítése.

5. Természetes önkioltás: nem gyúlékony, és az oxigén határindex magasabb, mint a poliészter és a nylon.

6. A hőszigetelő teljesítmény 1.8-szor nagyobb, mint a kiváló minőségű pamutmagoknál. (Teszt adat)

7. Jó visszapattanás, erős terjedelmesség, sima tapintás, gyors száradás és UV-állóság. 


Anyaghasználat

A politejsav jó termikus stabilitású,a feldolgozási hőmérséklet 170 ~ 230 ℃, és jó az oldószerállósága. Különféle módon feldolgozható, például extrudálással, fonással, biaxiális nyújtással, fröccsöntéssel. A tejsavból készült termékek amellett, hogy biológiailag lebomlanak, jó biokompatibilitással, fényességgel, átlátszósággal, kézi tapintással és hőállósággal, valamint bizonyos baktériumokkal szembeni ellenálló képességgel, lángállósággal és UV-állósággal rendelkeznek, ezért nagyon hasznosak. széles körben. 

Az orvostudományban, az emberi szervekben és más területeken használt biológiailag lebomló anyagok módosíthatók lágyítók, nehézfémek és mérgező vegyszerek, biszfenol A nélkül, biológiailag lebomló anyagok tervezésére és gyártására, függetlenül a kőolajforrásoktól, és biztonságosan érintkezhetnek élelmiszerekkel; 

Az öntési folyamat választható a fröccsöntés, extrudálás, fúvás és buborékfólia formázás közül, amelyek alkalmasak háztartási napi szükségletekre, élelmiszerrel vagy szájüreggel érintkező étkészletek stb.; Széles körben használható csomagolóanyagként, szálként és nem szőtt szövetek stb., és főként a ruházati cikkekben (fehérnemű, felsőruházat), az iparban (építőipar, mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, papírgyártás), valamint az orvosi és egészségügyi területeken használják. 


Alkalmazás fenntarthatósága 

1. Csökkentse a petrolkémiai anyagok felhasználását és csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást 

2. Használjon természetes megújuló nyersanyagokat (például: növényi keményítő, cukornád, szalma rost stb.)

3. Fogadjon el zöld és biztonságos gyártási folyamatot

4. Kompatibilis a meglévő szilárdhulladék-kezelési rendszerrel

5. Elégethető - teljesen tiszta égés

6. Lerakható - nem tartalmaz csurgalékvizet, mérgező és káros anyagokat

7. Komposztálható 

8. Újrahasznosítható és feldolgozható monomerekké vagy egyéb termékekké

9. Teremtsen jó lakókörnyezetet a jövő nemzedékei számára, és javítsa az életminőséget 


A PLA lebomlása jelzi 

A komposzt lebomlása:A PLA komposzt lebomlási körülményei között 180 napon belül teljes biológiai lebomlást érhet el, a végső bomlástermék pedig a szén-dioxid és a víz. A komposztálás körülményei a következők: A hőmérséklet 58±2℃, a páratartalom 98% 


Vannak bizonyos mikrobák 

hulladéklerakók leromlása:A depónia körülményei eltérnek a komposztálás körülményeitől, így a PLA lebomlási sebessége lassabb, általában 2-5 évig tart, de a bomlástermékek nem szennyezik a talajvizet, nem károsítják a növények növekedését és nem pazarolják a szántót. lebomlás.Égetés : A PLA égési fűtőértéke kicsi, a teljes égéstermék pedig szén-dioxid és víz, ami nem szennyezi a levegőt. 


Iparági helyzet és kilátások

A PLA ára a nagyiparosítás előtt 1000 USD/kg. Később a nagyüzemi termelést Ramani Narayan professzor Michigan Állami Egyetem kutatócsoportjának iparosítási kutatásával sikerült elérni. A technológiát most a Natureworks iparosítja. A PLA legnagyobb gyártója az egyesült államokbeli NatureWorks, ezt követi a kínai Hisun Bio, amelynek jelenlegi termelése 100,000 5,000 tonna, illetve XNUMX XNUMX tonna. A PLA-nak számos felhasználási területe van, és felhasználható extrudálásban, fröccsöntésben, filmrajzolásban, fonásban és más területeken. A PLA rost természetes és megújuló növényi erőforrásokat használ alapanyagként, ami csökkenti a hagyományos kőolajforrásoktól való függőséget és megfelel a nemzetközi közösség fenntartható fejlődésének követelményeinek. Mind a szintetikus szálak, mind a természetes szálak előnyeivel rendelkezik, ugyanakkor rendelkezik a teljes természetes keringés és biológiai lebomlás jellemzőivel. A hagyományos rostanyagokhoz képest a kukoricaszál számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik, ezért a nemzetközi textilipar széles körben értékelte. 

Kérlek távozz
nekünk a
üzenet
FŐOLDAL
Termékek
E-Mail
Kapcsolat